Zaregistruj se do Betafish klubu a získej IHNED slevu až 12%.

Rybářské pruty a navijáky pro srpnový lov

Rybářské pruty a navijáky pro srpnový rybolov

Pokud plánujete v srpnu strávit nějaký čas u vody, je důležité mít správné vybavení. V našem eshopu Betafish naleznete široký výběr rybářských prutů a navijáků, které vám pomohou při lovu různých druhů ryb. V tomto článku vám poradíme, na co se zaměřit při výběru prutů a navijáků pro srpnový lov.

 

Rybářské pruty

Dělené Kaprové pruty jsou vyrobeny přesně podle potřeb rybářů, kteří se zaměřují na lov kaprů. Díky kvalitnímu zpracování je perfektně využijete pro daleké náhozy. Odolný materiál vám zase zajistí spolehlivost při zdolávání ryby, a to určitě oceníte. Kaprové dělené pruty jsou čím dál víc oblíbené. Zvládnou i velmi náročné podmínky lovu. V nabídce najdete dělené pruty na 2 nebo 3 díly od osvědčených výrobců, máte tak jistotu kvality a dlouhé životnosti prutů.

Teleskopický rybářský prut oceníte při přesunech na lovné místo a během cestování. Seznamte se se specifiky a parametry „teleskopů“ a vyberte si ten pravý.

Feedrový prut.Vyberte si ten nejlepší feederový prut podle svého loveckého gusta. V nabídce najdete modely o délce 3 až 4,2 metrů od prověřených výrobců.

Sumcové pruty. Rybářské pruty na sumce jsou k dispozici v délkách od 2,4 m až 3,2 m s akcí prutu až 850 g od prověřených značek jako je Black Cat nebo Mivardi. U vybraných modelů se transportní délka pohybuje až okolo 125 cm. tyto pruty jsou vhodné na velké těžké ryby .

Navijáky

Přední brzdové navijáky Mezi běžně používané druhy navijáků patří navijáky s přední brzdou, vhodné zejména k lovu kaprů a jiných větších ryb. Jednoduše se ovládají a pomohou vám v době, kdy jednou rukou držíte prut. Druhá ruka může v klidu navíjet a současně i nastavovat brzdu. Rybářské navijáky s přední brzdou využijete pro přívlač, feeder a plavanou. Zvládnou i záběry ryb větších rozměrů – při lovu sumců nebo mořském rybolovu.

Naviják se zadní brdou .Výhodou těchto navijáků je snadné ovládání brzdy, umístěné ve spodní části navijáku, a možnost jemného nastavování odporu. Nevýhodou jsou malé podložky, které kvůli malé třecí ploše neposkytují tak velkou třecí sílu oproti jiným druhům navijáků. Brzda je při zdolávání více namáhána, a tak je potřeba časem tyto podložky vyměnit. Proto jsou vhodné pro lov menších ryb.

Pokud se chystáte na trofejní ryby, zvolte raději naviják s přední brzdou či baitrunnerem.

Rybářské navijáky se od sebe liší konstrukcí, typem brzdy, ale i určením, na jakou rybolovnou techniku či velikost úlovku se hodí. 

Navijáky s volnoběžnou brzdou slouží k nastavení klidové a brzdné polohy. Využívají se hlavně při nenadálém útoku během lovu na položenou. Cívka je volná, ryba si může plavat, ale jen do doby, než vyřadíte volnoběžnou brzdu z provozu a zapojíte klasickou brzdu. Seženete je v různých velikostech na lov na feeder nebo na kapry. Oblíbené druhy rybářských navijáků od nás obdržíte se zárukou kvality renomovaných výrobců jako je Shimano nebo Wychwood.

Výběr správné kombinace

Při výběru rybářského prutu a navijáku je důležité vzít v úvahu několik faktorů. První je druh ryb, který chcete chytit. Druhým je podmínka vody, v níž budete rybařit. A konečně, vaše dovednosti a preference také hrají roli.

Při výběru kombinace prutu a navijáku je třeba dbát na to, aby byly  komponenty kompatibilní a vyhovovaly vašim potřebám.

 

Závěr

Srpen je skvělý měsíc pro rybaření a s tím správným vybavením se z něj může stát nezapomenutelný zážitek. V eshopu Betafish nabízíme široký výběr rybářských prutů a navijáků, které vám pomohou dosáhnout úspěchů na vodě. Navštivte náš eshop a najděte si perfektní prut a naviják pro svůj srpnový lov!