OBJEDNÁVKY NAD 2000 KČ DORUČUJEME ZDARMA!

Rybářská výprava - Sportovní Rybolov Ostrov nad Oslavou.

Rybářská výprava na nádhernou a těžkou vodu jménem Sportovní Rybolov Ostrov nad Oslavou  

Tuto vodu už poměrně dobře známe, ale místo číslo 6 jsme ještě neměli šanci navštívit. Je to cca v 1/3 přehrady, ani ne hloubka ani ne mělčina, takový zlatý střed o průměrné hloubce cca 5 m. Věděli jsme, že voda bude ještě studená a nebude to o mnoha záběrech. Ale i tak jsme se nemohli dočkat nahození prutů!  

Naložili jsme se na čluny a správce nás odvezl na lovné místo. Nejprve jsme vybalili stojany, zapnuli hlásiče a připravili pruty. Rozhodli jsme se vyzkoušet novinku, kterou budeme mít v prodejně, Neonku Banán Bananas od firmy Emersfish o průměru 16 mm. Je to návnada určená do studené vody na bázi lihu. Krásně voní i po 12 hodinách ve vodě. K tomu pár kuliček boilie stejné značky i příchutě o průměru 20 mm. Návazec D-Rig, háček Korda Kurv Shank Micro Barbed vel. 8, fluorocarbon Korda IQ 20lb.  

Lovné místo jsme prošli člunem s echolotem a zjistili jsme, kde jsou hrany a kam naopak prut neposílat 😊. Nahodili jsme dva pruty a další dva pruty jsme vyvezli na druhý břeh. Je to cca 165 m na druhou stranu, pro mě to bylo poprvé zavážení na takovou vzdálenost, ale člověk se musí pořád učit 😊. Ryby moc nespolupracovaly, ale počasí bylo úžasné. Tak jsme odpočívali, krmili ryby a sebe a přemýšleli, jak se k nim dostat, aby skončily v podběráku a vážícím saku.  

Až poslední dopoledne se povedli dva kapři z krmného místa, co byl na odhoz. Jeden kapr o váze 11,5kg, krásný šupík, a druhý kapr měl 8,20kg, také šupík. Obě ryby nás maximálně potěšily, rychle vyndat háček, stříknout dezinfekci, zvážit, fotka nad polstrovanou podložkou, pusinka a šup zpět do vody. Moc záběrů nebylo, ale co chceme v 8 stupňové vodě?  

Krmení za mě hodnotím jako parádní a určitě ho ještě vyzkoušíme i na ostatních vodách. Celá výprava probíhala v přátelském duchu, potkali jsme se tam i s kamarády, které vždy rádi vidíme. Před odjezdem jsme si zarezervovali termín v červnu na jiné lovné místo. 😊  

Mějte se krásně a Petrův Zdar.  

A brzy zas u nás v obchodě v Kutné Hoře nebo u vody.  

 

Michaela Polláková